Bashkia e Durresit për vitin 2009 paraqitet me një program të zhvillimit të saj ekonomik ku janë

...

Jep dhe ti mendimin tend ne lidhje me buxhetin e qytetit tone...!

Bashkia e Durresit për vitin 2011

...

Është çelur në galerinë e arteve pamore “Nikolet Vasia” ekspozita që i kushtohet shenjtores

...
Në arenën e Amfiteatrit të Durrësit është çelur edicioni i tretë Festivali Ndërkombëtar Veror i Filmit...
Është çelur në Durrës gara e parë ndërkombëtare e varkave me vela Durrës International Sailing...