HISTORIKU I BASHKISE DHE I KRYEBASHKIAKEVE TE DURRESIT

Periudha 1900-1920
Kjo periudhe perkon me krijimin e disa shoqatave kulturore dhe patriotike, levizjet e te cilave propozuan kandidaditin e pare nga Durresi.
Kryetari i pare i administrates shqiptare ishte Hafiz Ali Podgorica.

Periudha 1920-1924
Gjate kesaj periudhe Kryetare te Bashkise se Durresit kane qene:

 • Mehmet Gruda
 • Kost Paftali
 • Hysen Myshketa
 • 1920-1921
 • 1922-1924
 • Qershor-Dhjetor 1924

Periudha 1925-1939
Ky hark kohor perfshin periudhen e qeverise se Ahmet Zogut.
Kryetare te Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Jahja Ballhysa
 • Abedin Nepravishta
 • Ahmet Dakli
 • Rustem Ymeri
 • 1926
 • 1927-1928
 • 1929-1937
 • 1937-1939

Periudha 1939-1943
Perfshin periudhen e pushtimit fashist.
Kryetare te Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Shefqet Celkupa
 • Llazar Tuni
 • 1939-1940
 • 1940-1943

Periudha 1943-1944
Kryetare te Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Spiro Truja
 • Mahmut Cela
 • Tetor 1943-Maj 1944
 • Maj-Nentor 1944

Periudha 1944-1990

Kryetaret e Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Nikolle Tirana
 • Qirjako Notidhi
 • Vlash Prifti
 • Nasi Driza
 • Zeqir Duma
 • Petraq Titani
 • Haki Kokomani
 • Ramazan Vogli
 • Bajram Thermia
 • Halit Nova
 • Bajram Hasa
 • Mihallaq Bushamaku
 • Sotir Luarasi
 • Ymer Balla
 • Petraq Koto
 • 1944-1947
 • 1947-1948
 • 1948-1949
 • 1949-1952
 • 1953-1956
 • 1957-1959
 • 1959-1961
 • 1961-1962
 • 1962-1971
 • 1972-1974
 • 1975-1979
 • 1979-1983
 • 1983-1989
 • 1989-1990
 • Janar-Gusht 1991

Periudha 1991- ne vazhdim
Kjo periudhe eshte periudha e demokratizimit te vendit.
Gjate kesaj periudhe, Kryetare te Bashkise se Durresit kane qene:

 • Nevruz Cela
 • Shkelzen Jakova
 • Tomor Golemi
 • Arqile Gorea
 • Miri Hoti
 • Lefter Koka
 • Vangjush Dako
 • Valbona Sako
 • Tetor 1991- Mars 1992
 • Mars-Shtator 1992
 • 1992-1996
 • 1996-2000
 • 2000-2003
 • 2003-2007
 • 2007-2019
 • Gusht – Nentor 2019
 • Zhuljen Varfaj
 • Dhjetor 2019 – Prill 2020
 • Emiriana Sako
 • Prill 2020