Bashkia Durrës fton artistë kombetare që të paraqesin propozime për një projekt që do të zhvillohet ne hyrje te shetitores Taulantia.

Projekti i vitit 2018 është nje seri e projekteve te ndryshme te hartuara ne Bashkine Durres qe prej vitit 2013, ku ne qytet u vendosen skulptura te rendesishme qe e lidhnin qytetin e Durresit me artin e muzikes si John Lenon, Tina Turner dhe Mick Jagger, gjithashtu vepra te ndryshme jane vendosur ne qytet pergjate shetirores turistike, nga artiste vendas, permendim ketu Nudon e sheshin e Sfiknksit, 2 Luftetaret ne Taulantia, apo edhe skultpturen e Drites ne Sheshin Liria. Keto skulptura jane bere pjese e Bashkise Durres nepermjet procedurave te financimit te institucionit si dhe dhurimit nga institucione private. 

Duke iu refereuar kesaj qasjeje te rendesishme me veprat moderne ne qytet, ky konkurs eshte pjese e ketij vizioni per ta bere qytetin e Durresit nje qytet mesdhetar bashkekohor ku qytetaret e tij dhe turistet qe e vizitojne te percpeptojne kete unifikim dhe lidhje pertej Ballkanit.

Link: Njoftimi i plotë, Termat e Referencës

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*