Për herë të parë në historinë e qytetit të Durrësit, në datat 𝟏.𝟐,𝟑,𝟒, 𝐊𝐨𝐫𝐫𝐢𝐤 nën kujdesin e veçantë të Kryetares së Bashkisë 𝐄𝐦𝐢𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐀𝐊𝐎 në bashkëpunim me baritonin durrsak me famë ndërkombëtare 𝐆𝐞̈𝐳𝐢𝐦 𝐌𝐘𝐒𝐇𝐊𝐄𝐓𝐀 vjen Akademia e parë e Operas – 𝐃𝐎𝐀 .Destinacioni ideal për artistët e rinj të artit lirik nga e gjithë bota , tërësisht 𝒈𝒓𝒂𝒕𝒊𝒔 .

Të ftuar në kurset e perfeksionimit vokal dhe skenik për këtë vit do të jenë profesionistë të kalibrit botëror si;

* 𝑚𝑎𝑒𝑠𝑡𝑟𝑜 𝑨𝒏𝒈𝒆𝒍𝒐 𝑮𝒂𝒃𝒓𝒊𝒆𝒍𝒍𝒊 𝑑𝑖𝑟𝑖𝑔𝑗𝑒𝑛𝑡 Menaxher i yjeve botëror si Luciano Pavarotti , Mirella Freni , Nicolaj Ghiaurov e shumë të tjerë.

* 𝑚𝑎𝑒𝑠𝑡𝑟𝑜 𝑴𝒊𝒓𝒄𝒂 𝑹𝒐𝒔𝒄𝒊𝒂𝒏𝒊 𝑝𝑖𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡𝑒 𝑑ℎ𝑒 𝑑𝑖𝑟𝑖𝑔𝑗𝑒𝑛𝑡𝑒.

* 𝑚𝑎𝑒𝑠𝑡𝑟𝑜 𝑫𝒂𝒏𝒊𝒆𝒍𝒂 𝑺𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍𝒂𝒄𝒄𝒊 𝑠𝑜𝑝𝑟𝑎𝑛𝑜

* 𝑚𝑎𝑒𝑠𝑡𝑒𝑜 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒐 𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒓𝒍𝒐 𝑟𝑒𝑔𝑗𝑖𝑧𝑜𝑟 𝑠𝑘𝑒𝑛𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓 𝑘𝑜𝑠𝑡𝑢𝑚𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓

* 𝑚𝑎𝑒𝑠𝑡𝑟𝑜 𝑮𝒆̈𝒛𝒊𝒎 𝑴𝒚𝒔𝒉𝒌𝒆𝒕𝒂 𝑏𝑎𝑟𝑖𝑡𝑜𝑛 𝑑ℎ𝑒 𝑡ℎ𝑒𝑚𝑒𝑙𝑢𝑒𝑠 𝑖 𝐷𝑂𝐴.

Koordinimi artistik Doc. 𝐗𝐡𝐞𝐧𝐢 𝐓𝐔𝐑𝐊𝐔 Pianiste & Koncertmaester UART

* Në stinën dimërore po punojmë për të zhvilluar një javë tërësish kushtuar artit të kantos të baritonit me famë botërore 𝑚𝑎𝑒𝑠𝑡𝑟𝑜 𝑺𝒊𝒎𝒐𝒏𝒆 𝑷𝑰𝑨𝒁𝑶𝑳𝑨 .

𝑱𝒆𝒎𝒊 𝒕𝒆̈ 𝒑𝒆̈𝒓𝒌𝒖𝒔𝒉𝒕𝒖𝒂𝒓 𝒑𝒆̈𝒓 𝒕𝒆̈ 𝒓𝒓𝒊𝒕𝒖𝒓 𝒑𝒊𝒌𝒆̈𝒓𝒊𝒔𝒉𝒕 𝒏𝒆̈ 𝒒𝒚𝒕𝒆𝒕𝒊𝒏 𝒕𝒐𝒏𝒆̈ 𝒃𝒓𝒆𝒛𝒊𝒏 𝒆 𝒂𝒓𝒅𝒉𝒔𝒉𝒆̈𝒎 𝒕𝒆̈ 𝒕𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕𝒆𝒗𝒆 𝒕𝒆̈ 𝑶𝒑𝒆𝒓𝒆̈𝒔 𝒏𝒅𝒆̈𝒓𝒌𝒐𝒎𝒃𝒆̈𝒕𝒂𝒓𝒆.

𝑃𝑒̈𝑟 𝑖𝑛𝑓𝑜 𝑚𝑏𝑖 𝑘𝑢𝑠ℎ𝑡𝑒𝑡 𝑒 𝑟𝑒𝑔𝑗𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑚𝑖𝑡 :
𝑑𝑜𝑎@𝑑𝑢𝑟𝑟𝑒𝑠𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑎𝑐𝑎𝑑𝑒𝑚𝑦.𝑐𝑜𝑚