Shtepia e Foshnjes Durres

Shtëpia e Foshnjës Durrës

Shtepia e Foshnjes Durres ka filluar te funksionoje si e tille qe ne vitin 1957(plot gjysem shekulli)
Nga viti ne vit cilesia e  sherbimi ka ardhur gjithnje e ne rritje , ne vitin 1997 shoqata Hopen end homs for cildren ka dhen nje kontribut per rikonstruksionin e godines  dhe ne bashkepunim me Ministrine e Punes dhe Ceshtjeve sociale  kane bere te mundur ndryshimin  dhe ristrukturimin e godines ne Shkozet  per te qene me afer standarteve  bashkekohore.Ne vitin 2005 Sherbimi Social Shteteror ka miratuar dhe dy sherbime  te tjera ne ndihme te komunitetit . Keto sherbime jane:

  • Sherbimi24 ore per femijet rezidencial te moshave 0-6 vjec
  • Sherbimi mbeshtetes i familjes
  • Sherbimi ditor per femijet 3-6 vjec nga familjet me vulnerabel te zonave rurale te Durresit

Ne janar te vitit 2006 femijet rezidencial te ketij Institucioni jane zhvendosur duke u akomoduar ne dy shtepi familje me kushtet mjaft te mira, dhuruar nga shoqata
Angleze H.H.C.(shtepi & shprese per femijet)
Gjate periudhes 50 vjecare ky institucion e ka ushtruar aktivitetin e tij  ne  disa godina si :

       1.   Godina prane  Muzeut te Deshmoreve(Befotrofi i vjeter)
       2.   Tek Kirurgjia (Vila e Zogut)
       3.   Ish Marteniteti (Bulevardi Kryesor)
       4.   Ne Shkozet

Objektivat kryesore jane :

  • Parandalimi I Institucionalizimit te femijeve
  • Mirerritja dhe edukimi i femijeve
  • Kthimi ne familje biologjike
  • Perkujdesje Shendetsore
  • Advokatia (Per mbrojtjen e femijeve )
  • Biresimi Ky i fundit si alternativa me e mire e mundshme dhe ne interesin me te larte te femijes.

Institucioni Shtepia e Foshnjes Durres eshte institucion Shteteror dhe financohet nga Ministria e Punes. Personeli i shtepise se femijes, eshte nje staf i trajnuar ne fushen e sherbimeve sociale per nje sherbim sa me te mire dhe efikas per femijet .

Qellimi kryesor

Biresimi i Femijeve Zbatimi i Kodit te familjes dhe ne bashkepunim me Komitetin shqiptare te biresimit te kontribuojme ne sistemimin e femijeve te braktisur ne nje vater te ngohte familjare