Emiriana Sako

Kryetarja e Bashkisë Durrës
--
 • Adresat -
  Bashkia Durres, Sheshi “Liria”, 2000 Durres ,A

BIOGRafia

Emiriana Sako ka kryer studimet e larta në vitet 2002-2008 në Universitetin Politeknik të Tiranës, fakulteti i Inxhinierisë Civile, dega Arkitekturë- Master Shkencor

Në vitet 2011-2012 Sako ka kryer në Romë në universitetin Roma Tre, masterin profesional Housing-mënyra të reja të banimit ndërmjet inovacionit dhe transformimit

Sako ka kryer edhe një sërë trajnimesh të rëndësishme si ai i organizuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit: International Exchange Alumni, International Visitor Leading Program me fokus -Personat me aftësi ndryshe, auditimi i energjisë organizuar nga Universiteti Polis në Tiranë etj.

Emiriana Sako është me profesion arkitekte me eksperiencë mbi 12 vite punë progresive duke kontribuar në fushën e zhvillimit të qytetit të Durrësit.

Sako ka marrë pjesë në të gjitha projektet më të mëdha të Durrësit duke bashkëpunuar edhe me studio të njohura ndërkombëtare lidhur me to. Ajo është një nga hartueset e planit të përgjithshëm vendor dhe bashkëprojektuese e disa prej projekteve më të mëdha urbane në qytet.

Në këto 12 vite punë në Bashkinë e Durrësit Sako ka punuar në Drejtorinë e Planifikimit dhe Zhvillimit  të Territorit, më pas ka vijuar si drejtoreshë e shërbimeve, drejtoreshë e përgjithshme e shërbimeve dhe më pas zëvendëskryetare e Bashkisë së Durrësit.

HIStoriku i kryetarëve

Periudha 1900-1920
Kjo periudhe perkon me krijimin e disa shoqatave kulturore dhe patriotike, levizjet e te cilave propozuan kandidaditin e pare nga Durresi.
Kryetari i pare i administrates shqiptare ishte Hafiz Ali Podgorica.

Periudha 1920-1924
Gjate kesaj periudhe Kryetare te Bashkise se Durresit kane qene:

 • Mehmet Gruda
 • Kost Paftali
 • Hysen Myshketa
 • 1920-1921
 • 1922-1924
 • Qershor-Dhjetor 1924

Periudha 1925-1939
Ky hark kohor perfshin periudhen e qeverise se Ahmet Zogut.
Kryetare te Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Jahja Ballhysa
 • Abedin Nepravishta
 • Ahmet Dakli
 • Rustem Ymeri
 • 1926
 • 1927-1928
 • 1929-1937
 • 1937-1939

Periudha 1939-1943
Perfshin periudhen e pushtimit fashist.
Kryetare te Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Shefqet Celkupa
 • Llazar Tuni
 • 1939-1940
 • 1940-1943

Periudha 1943-1944
Kryetare te Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Spiro Truja
 • Mahmut Cela
 • Tetor 1943-Maj 1944
 • Maj-Nentor 1944

Periudha 1944-1990

Kryetaret e Bashkise se Durresit gjate kesaj periudhe kane qene:

 • Nikolle Tirana
 • Qirjako Notidhi
 • Vlash Prifti
 • Nasi Driza
 • Zeqir Duma
 • Petraq Titani
 • Haki Kokomani
 • Ramazan Vogli
 • Bajram Thermia
 • Halit Nova
 • Bajram Hasa
 • Mihallaq Bushamaku
 • Sotir Luarasi
 • Ymer Balla
 • Petraq Koto
 • 1944-1947
 • 1947-1948
 • 1948-1949
 • 1949-1952
 • 1953-1956
 • 1957-1959
 • 1959-1961
 • 1961-1962
 • 1962-1971
 • 1972-1974
 • 1975-1979
 • 1979-1983
 • 1983-1989
 • 1989-1990
 • Janar-Gusht 1991

Periudha 1991- ne vazhdim
Kjo periudhe eshte periudha e demokratizimit te vendit.
Gjate kesaj periudhe, Kryetare te Bashkise se Durresit kane qene:

 • Nevruz Cela
 • Shkelzen Jakova
 • Tomor Golemi
 • Arqile Gorea
 • Miri Hoti
 • Lefter Koka
 • Vangjush Dako
 • Valbona Sako
 • Tetor 1991- Mars 1992
 • Mars-Shtator 1992
 • 1992-1996
 • 1996-2000
 • 2000-2003
 • 2003-2007
 • 2007-2019
 • Gusht – Nentor 2019
 • Zhuljen Varfaj
 • Dhjetor 2019 – Prill 2020
 • Emiriana Sako
 • Prill 2020